Wat is ionisch zilver?

Veel producten die als colloïdaal zilver verkocht worden, bestaan voor het grootste deel uit ionisch zilver. Om de consument te verwarren wordt dit product onder verschillende namen aangeboden. De bekendste zijn: colloïdaal zilver, ionisch colloïdaal zilver, ionische zilverdeeltjes, mono atomisch zilver, zilver hydrosol of zilver water. Wil je meer weten over ionisch zilver en hoe je dit kunt herkennen? Lees dan snel verder.

Ionisch zilver is opgelost zilver in water. Dit opgeloste zilver noemen we zilverionen. Het grote verschil met colloïdaal zilver is dat zilveratomen een elektron missen. Hierdoor zijn ze niet volledig en zelfs instabiel. Om te zorgen dat ze toch ‘compleet’ zijn, gaat een zilverioon altijd op zoek naar iets wat ze volledig maakt. Met chloor als grote favoriet. De combinatie van chloor en zilverionen zorgt ervoor dat er zilverchloride (AgCl) wordt gevormd. Dit zorgt dat de werking op het lichaam heel anders is dan de werking van colloïdaal zilver.

 

Hoe herken je ionisch zilver?

Wil jij weten of je per ongeluk ionisch zilver hebt aangeschaft? Dan zijn er meerdere manieren om hierachter te komen. Zo is ionisch zilver is gemakkelijk aan de kleur te herkennen. Als zilverionen in water zijn opgelost reflecteren ze geen licht. Het product is hierdoor helder en compleet kleurloos. Je kunt het water ook testen door keukenzout aan de vloeistof toe te voegen. Ionisch zilver zorgt ervoor dat er een witte wolk in de oplossing ontstaat. Zie je dit niet? Dan ontbreekt zelfs het ionische zilver.

 

Colloïdaal zilver of ionisch zilver?

Wij vinden het belangrijk dat je precies weet wat je koopt en wij streven dan ook naar transparante product labels. Om te zorgen dat de markt zo transparant mogelijk blijft, analyseren wij niet alleen onze eigen producten maar ook die van andere leveranciers. Als een vloeistof voor meer dan 50% uit colloïdaal deeltjes bestaat kan het product gelabeld worden als colloïdaal zilver. Bevat het product meer dan 50% ionisch zilver? Dan moet dit ook op het productlabel staan.

Er wordt ons vaak naar het verschil tussen ionisch zilver en colloïdaal zilver gevraagd. Dit kunnen wij makkelijk uitleggen. Het grote verschil tussen colloïdaal zilver en ionisch zilver is de stabiliteit. Hier zal je als je de producten op je huid gebruikt niet meteen iets van merken. Maar zodra er chloor in de buurt komt zal dit veranderen. Chloor komt voor in de maag en je lichaam, waardoor de werking van beide stoffen wel ineens heel verschillend is. Ionisch zilver zal er alles aan doen om stabiliteit te creëren en gaat verbindingen aan met de stof. Een misvatting is dat ionisch zilver na deze verbinding hetzelfde werkt als colloïdaal zilver. Er wordt gedacht dat zilverchloride die wordt gecreëerd omgezet wordt tot vrije zilverionen. Helaas is dat niet het geval.

Je lichaam wil namelijk zo snel mogelijk van deze stof af. Zilverchloride is niet alleen moeilijk op te lossen, het is nog giftig voor het lichaam ook. Zodra het product in aanraking komt met maagzuur kunnen er al geen ionen meer vrij komen. Ons lichaam maakt het daardoor onmogelijk om van een zilverchloride een vrije zilverioon te maken. Colloïdaal zilver daarentegen is wel bestand tegen maagzuur. De deeltjes behouden de originele vorm en veranderen niet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat colloïdaal zilver ineens giftig wordt of niet meer oplosbaar is.

 

Waarom zijn zoveel producten ionisch zilver?

Veel producten die verkocht worden als colloïdaal zilver zijn eigenlijk ionisch zilver. Dit omdat het heel eenvoudig en goedkoop te maken is. Voor de productie heb je alleen een batterij van 9 volt en wat zilverdraad nodig. Commerciële bedrijven die ionisch zilver als colloïdaal zilver verkopen, gebruiken apparatuur met een hoogspanning tot wel 15000 Volt AC en een vermogen van 2000 Watt. Hierdoor zijn ze sneller in staat om grotere volumes te produceren. Het product blijft echter voor 80% tot 90% ionisch zilver. Als je in de hype omtrent ionisch zilver gelooft, dan is er geen enkele reden waarom je het niet zelf thuis zou produceren.

 

Misleidende labels en benamingen

Ionisch zilver komt met veel schuilnamen. Vooral gebruikt om de koper te misleiden. Hieronder zullen we enkele van de bekendste termen uitleggen:

Colloïdaal zilver

Helaas is colloïdaal zilver de meest gebruikte benaming voor producten met ionisch zilver. Deze benaming wordt het meest gebruikt, omdat verkopers misbruik maken van de naamsbekendheid.

Ionisch colloïdaal zilver

Sommige producenten labelen hun product als ionisch colloïdaal zilver. Ook hier probeert men simpelweg mee te liften op de naamsbekendheid en werking van colloïdaal zilver.
Deze groep producenten beweert dat ionisch zilver het werkend bestanddeel is.

Waarom noemen ze het dan niet ionisch zilver? Raar toch?

Ionisch zilverdeeltje

Het komt ook voor dat producenten beweren dat hun product uit ionisch zilverdeeltjes bestaat. Dit is al helemaal onzin. Je hebt zilverdeeltjes of zilver ionen, maar geen ionisch zilverdeeltje.

Mono atomisch zilver

Een andere benaming die gebruikt wordt, is mono atomisch colloïdaal zilver. Deze groep producenten beweert dat hun colloïdaal zilver bestaat uit deeltjes die 1 atoom groot zijn. Dit is natuurkundig gezien onmogelijk. Enkel edelgassen kunnen in mono atomische vorm voorkomen. De producent die beweert atomisch zilver te produceren zou in aanmerking komen voor de Nobelprijs voor Natuurkunde. Deze producten bestaan altijd uit ionisch zilver. Men gebruikt deze term enkel om indruk te maken op de koper.

Interview met Loek

“Bij de aankoop moet je erop letten of je met ionisch zilver of colloïdaal zilver te maken hebt.”

BESTSELLERS