De meeste producten die beweren dat ze hoog geconcentreerd colloïdaal zilver (met een typisch bereik van 30 ppm of hoger) zijn, zijn in feite zilverproteïneproducten. Sommige van deze producten zijn gelabeld als Zilverproteïne of Mild Zilverproteïne. Maar de meeste zijn als colloïdaal zilver gelabeld en het woord proteïne komt nergens op het etiket of de productbeschrijving voor.

Samenstelling zilver proteïne.

Zilverproteïneproducten bevatten normaal gesproken grote zilverdeeltjes die zo groot zijn, dat ze niet in oplossingen blijven, maar als colloïdale deeltjes blijven hangen zonder proteïnetoevoegingen. Van de drie typen colloïdaal zilver hebben de zilverproteïneproducten de kleinste deeltjesoppervlakte per concentratie. Daardoor kan het menselijk lichaam het zilver niet absorberen en heeft dit dus weinig effect bij menselijk gebruik. De deeltjesoppervlakte is de belangrijkste factor voor de effectiviteit van colloïdaal zilver.

Risico van zilver proteïne.

Aan zilverproteïneproducten kleven talloze gevaren. Door de hoge concentratie van grote zilverdeeltjes staan zilverproteïneproducten erom bekend argyrie te veroorzaken. Dit is een aandoening die ertoe leidt, dat de huid blauw-grijs verkleurt. Crystal zilver is geen zilverproteïne en veroorzaakt dus geen argyrie. Bovendien zorgt de toevoeging van proteïnen aan colloïdaal zilver ervoor, dat de groei van bacteriën ondersteund wordt, aldus professor Ronald Gibbs, die dit feit in zijn boek “Silver Colloids” bespreekt.

Hoe herken ik zilver proteïne?

U kunt zilverproteïneproducten op drie manieren herkennen:
1.             De kleur: deze varieert doorgaans van licht oranje tot bijna zwart. Hoe hoger het ppm, hoe donkerder de vloeistof.
2.             Schudden: als u het product schudt, vormt zich een schuimlaag bovenop de vloeistof die minutenlang aanhoudt.
3.             Hoge concentratie: zilverproteïneproducten hebben meestal een zeer hoge concentratie, tussen de 30 of hoger.

BESTSELLERS